Support fra 9 – 16

Revisor årsregnskab - Priser for revidering af regnskab

Hvert år skal alle erhvervsdrivende virksomheder, med få undtagelser, indsende og indberette deres årsregnskab til Erhvervsstyrelsen. Med dette følger typisk en revisionspligt, som betyder, at en revisor skal have set dit årsregnskab igennem, før det kan sendes til indberetning.

Men hvornår er det nødvendigt med revidering, og hvorfor skal det egentlig revideres af en revisor? Hvad koster det? Alt dette vil vi komme ind på i det følgende, så du kan få svar på dine spørgsmål og få en bedre forståelse af, hvad du bør tage hensyn til, når du skal lave dit første eller næste årsregnskab.

revisor årsregnskab 2023

Anders Ibæk

Head Of Support

revisor årsregnskab

Hvad er revisionspligt?

Først og fremmest er det relevant at klargøre, hvad revisionspligt er, når nu, det synes så vigtigt. 

Hele formålet med revisionspligten er, at enhver erhvervsdrivende virksomhed skal kunne bevise, at regnskabet er retvisende og udformet korrekt. Ved revision vurderer og sikrer en revisor, at det forelagte årsregnskab viser et retvisende billede af økonomien for virksomheden og dennes situation – både at årsregnskabet stemmer overens med udlagt værdier, men også om aktiver, passiver, såvel som indtægter og udgifter passer sammen.

En revisor vil i langt de fleste tilfælde godkende et årsregnskab, men det sker nu og da, at revisor er uenig i opgørelse af forskellige poster eller behandlingen heraf, eller dokumentationen for værdier eller lignende. 

Godtager en revisor ikke et årsregnskab, vil der laves en erklæring på regnskabet, som viser læsere, at revisoren har fundet regnskabet problematisk. Dette sker som sagt i langt de færreste tilfælde.

Det er ikke muligt at fravælge revision af sit årsregnskab af en revisor, men det er altid muligt at tilvælge revision. Dog er det for de allermindste virksomheder muligt at fravælge revision af årsregnskab, hvis de to år i træk ikke overskrider to af tre følgende punkter per balancedagen:

  • Balancesum på 4 millioner kroner
  • Nettoomsætning på 8 millioner kroner
  • Gennemsnitligt antal fuldtidsbeskæftigede i løbet af regnskabsåret på 12

Fravalget vil ske på en ordinær generalforsamling med fremadrettet virkning. Læs mere om fravalg af revision for årsregnskab hos Erhvervsstyrelsen.

Revisor til årsregnskab

Når alt dette er på plads, kan du se efter en revisor til dit årsregnskab. Her er et vigtigt, at der vælges en statsautoriseret revisor, som er godkendt til revidering af årsregnskaber.

Hos Årsregnskabet har vi et team af erfarne og specialiserede revisorer og jurister, som til daglig arbejder med netop revision af årsregnskaber, og derfor kan vi også hjælpe dig med at komme igennem processen med indberetning af årsregnskabet.

Priser på en revisor til revision af et årsregnskab kan hurtigt løbe op i flere tusinde kroner, men hos os, hos Årsregnskabet, kan vi klare det nemt, effektivt og billigt for dig. Alt du skal gøre er, at oprette en bruger på vores side, indsende relevante oplysninger om din virksomhed, herunder navn, CVR mm., og så sender vi et revideret regnskab retur inden for 10 hverdage.

Priser for revision af årsregnskab

Du kan læse meget mere om vores priser her på vores hjemmeside, hvor du også kan finde yderligere information om, hvad vi kan tilbyde dig og din virksomhed – både i forhold til en pris på dit specifikke behov, hvad vores service indebærer og omfatter, samt hvad du kan forvente.

Skulle du have eventuelle spørgsmål, eksempelvis om priser eller lignende, kan du med fordel kontakte os per telefon på +45 44 222 500, eller du kan sende os en mail på support@aarsregnskab.dk, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt.

Bliv ekspert indenfor bogføring og regnskab

Vil du gerne blive lidt klogere på revisionsbegreber, frister og generel ekspertviden indenfor årsregnskab- og opgør. Vi elsker at dele ud af vores viden. 

blog2

blog 2

Enkeltmandsvirksomhed

blog1

blog 1

Enkeltmandsvirksomhed

Bestil årsregnskab til