Support fra 9 – 22

Årsregnskab enkeltmandsvirksomhed - Indberet til rette frist

Vi hjælper dig med at få styr på din frist, tidspunkt for indberetning, regler og forpligtelser i forbindelse med din årsrapport for enkeltmandsvirksomhed. Det kan være svært at holde styr på alle de økonomiske områder i en virksomhed, kun bestående af dig, og derfor hjælper vi dig på vej.

Enkeltmandsvirksomhed

Tine Stampe

Økonomichef

enkeltmandsvirksomhed hosårsregnskab.dk

Kom i gang med regnskabet

Som udgangspunkt, har du først og fremmest ikke revisionspligt i en enkeltmandsvirksomhed, og du er derfor ikke forpligtet at indberette en årsopgørelse og årsregnskab til Erhvervsstyrelsen

Dog er det altid en god ide at lave et årsregnskab, hvis der skulle komme forespørgsel på dette fra SKAT, banken eller mulige investorer eller interessenter. Det kan være gavnligt at bruge en skabelon, som du kan udfylde til dokumentation i det tilfælde.

Du skal dog være opmærksom på, at du skal foretage en indberetning af “oplysningsskema” til SKAT, hvilket foregår over din egen selvangivelse. Hvordan indtaster du dette? Følg med i steps herunder, for korrekt indberetning.

Husk at dobbelttjekke om dine oplysninger og tal er korrekte. Når du er ejer af en enkeltmandsvirksomhed, påvirker din indberettede skat nemlig dit personlige fradrag, så det er en god idé at være opmærksom på, at du har foretaget en korrekt indberetning. 

Næste step er at få styr på dine andre regler og frist for, hvornår en indberetning skal finde sted.

Hav styr på regler og frist for indberetning af årsrapport

Som ejer af en enkeltmandsvirksomhed, befinder du dig i det, man kalder regnskabsklasse A, som indebærer at følgende skal være overholdt og udfyldt i din årsopgørelse/årsregnskab/årsrapport, som du indberetter i selvangivelsen (som beskrevet ovenfor):

Hvad angår frister, er du, som ejer af enkeltmandsvirksomhed, ikke forpligtet til at udforme et årsregnskab, som skal indberettes. Men da du fortsat skal indberette din årsrapport i din selvangivelse, skal dette gøres inden årsskifte, hvilket gør, at du ikke, som sådan, skal overholde en stram frist eller deadlines.

Indberet årsregnskab - Få hjælp til frister, gennemgang og udfordringer

Hos Årsregnskabet kan vi hjælpe en mindre virksomhed, og herunder enkeltmandsvirksomhed, med sit årsregnskab, årsopgørelse og andre økonomiske områder. Vi har mange års erfaring med alt fra udfordringer, løsninger, frist, og hvordan ”indberet” regnskab foregår.

Der er ofte en hel del at spare, hvis du får professionelle fagfolk inden for området til at gennemse dine tal, din økonomi og dit årsregnskab generelt. Vi hjælper med at spotte eventuelle fejl i moms, udgifter og indtægter samt den tilhørende balance, og en masse andet, for alle typer af brancher. 

En enkeltmandsvirksomhed kan have ekstra behov for ekstern hjælp til årsregnskab, lønsumsafgift, årsopgørelsen, selvangivelsen og meget andet, da man ofte ikke har en ansat til disse opgaver eller muligvis ikke selv har kompetencerne til netop dette.

Vi kigger gerne dine ting i gennem og vender tilbage med dit årsregnskab til dig, inden for 10 hverdage. Du vil selvfølgelig blive kontaktet af en medarbejder kort efter henvendelse, og så ser vi sammen på forløbet og dine behov.

Se vores ydelser, og hvilke services vi tilbyder.

Læs desuden mere om årsregnskaber og anden regnskabsmateriale hos vores eksterne kunde Mooly. Se eksempelvis dette indlæg om 
leasing af bil uden udbetaling og gældende muligheder i 2023.

Har du brug for en revisor København, så bliv klogere her. 

Bliv ekspert indenfor bogføring og regnskab

Vil du gerne blive lidt klogere på revisionsbegreber, frister og generel ekspertviden indenfor årsregnskab- og opgør. Vi elsker at dele ud af vores viden. 

blog2

blog 2

Enkeltmandsvirksomhed

blog1

blog 1

Enkeltmandsvirksomhed

Bestil årsregnskab til