Support fra 9 – 22

Regnskab virksomhed - Sådan laves regnskaber for firmaer

Er du i tvivl om, hvordan et regnskab for en virksomhed ser ud, fordi du selv har et firma og skal i gang, eller fordi du er ved at undersøge regnskaber for forskellige firmaer? Uanset hvad, kan du finde svaret her, hvor vi gennemgår det basale virksomhed regnskab.

Hvis man er ny på markedet, og dermed ikke før har lavet et årsregnskab, så kan det godt være svært at komme i gang. Der er både ting, der er gode at huske, men også ting, som er helt afgørende for, at dit regnskab for virksomheden bliver godkendt. Dette vil vil gennemgå her.

Regnskab virksomhed

Mette Løvheim Hansen

Revisor | HD(R)

Hvad skal det indeholde?

Et regnskab bruges som virksomhedens økonomiske overblik, og derfor er det også helt afgørende, at man har de rette parametre med, som netop angiver de rigtige nøgletal og den rigtige opgørelse.

En virksomhed regnskab opstilles på baggrund af den løbende bogføring, der sker i dit firma. Det giver både interessenter, virksomhedens egne aktører, samt andre et overblik over både udgifter og indtægter. Herunder giver det indsigt i, hvad penge bliver brugt på, og hvor der kan optimeres for flere muligheder.

Basalt set, skal en virksomheds årsregnskab indeholde:

Dette vil naturligvis dække over hele regnskabsperiodens forskellige poster og bevægelser.

Regnskab virksomhed

Kravene til regnskab for virksomhed

Hvilke krav, der stilles til regnskabet, afhænger af regnskabsklassen, som din virksomhed tilhører. Forskellige firmaer har forskellige regnskabsklasser, og derfor falder dit firma ikke nødvendigvis i samme kategori som naboens. 

De forskellige regnskabsklasser lyder som følger:

Klasserne omfatter således firmaer fra meget små til de helt store, fra A til D. Der vil naturligvis være flere og mere formelle krav til de større firmaer, som blandt andet hører under klasse D, hvor de helt små ikke nødvendigvis har pligt til indberettelse af årsregnskab.

Få hjælp til din virksomheds regnskab

Hvad end dit firma er en enkeltmandsvirksomhed, eller om der er tale om en større virksomhed, så vil vi, hos Årsregnskabet, kunne hjælpe med både udformning, godkendelse og indsendelse af årsregnskaber.

Det er meget enkelt. Først tilmelder du dig her på vores side med CVR-nummer og andre relevante oplysninger, herefter anmoder du om at få lavet et årsregnskab. Når vi har set gennem dine oplysninger, vil vi udforme et regnskab for din virksomhed, som vi indsender til godkendelse, og herefter indberetter til både Erhvervsstyrelsen og SKAT.

Du kan læse meget mere om vores arbejde, hvilke services vi tilbyder, samt forskellige informationer om både årsrapporten, årsregnskabet og mere for forskellige typer af firmaer her på siden, samt læse mere om os.

Skulle have spørgsmål, eller have brug for hjælp til regnskab virksomhed eller lignende, er du mere end velkommen til at kontakte os på e-mail: ​​support@aarsregnskab.dk, eller på telefon: +45 44 22 25 00.

Bliv ekspert indenfor bogføring og regnskab

Vil du gerne blive lidt klogere på revisionsbegreber, frister og generel ekspertviden indenfor årsregnskab- og opgør. Vi elsker at dele ud af vores viden. 

Kompetente konsulenter, rådgivere, jurister og revisorer

Hos Årsregnskabet har vi mange års erfaring med et utal af udfordringer og problematikker inden for alle økonomiske udfordringer og standarder. Vi sidder både jurister, rådgivere og revisorer klar til at løse dine udfordringer eller tjekke dit årsregnskab i gennem og tilbyde kvalitetsløsninger.

Udover hjælp til årsregnskab og årsrapport, sidder vores team klar til at hjælpe med alt fra ejendomshandler, udarbejdelse af skøder og ejeraftaler, testamenter, ægtepagter og til alverdens kontrakter, selvangivelser og rådgivning om opstart af virksomhed inden for både anpartsselskaber, holdingselsskaber og enkeltmandsvirksomheder. 

Du kan her på vores side læse meget mere om vores ydelser, samt hvilke kvalitetsløsninger vi tilbyder.

blog2

blog 2

Enkeltmandsvirksomhed

blog1

blog 1

Enkeltmandsvirksomhed

Bestil årsregnskab til