Hvor kan jeg se mit årsregnskab? Offentlige regnskaber

Hvis du ønsker at tilgå dit årsregnskab for at se, hvorledes det ligger offentligt tilgængeligt, kan du sagtens finde frem til det. Det er op til Erhvervsstyrelsen, som netop administrerer regnskabsloven, at forbedre eventuelle ændringer og forslag af denne.

Det er derfor også Erhvervssstyrelsen, som vejleder om regnskabsloven, hvis du, som virksomhedsejer, måtte have behov for dette. Styrelsen er derfor også ansvarlig for at offentliggøre virksomheders årsrapporter. 

hvor kan jeg se mit aarsregnskab
hvor kan jeg se mit aarsregnskab content

Hvor kan jeg se mit årsregnskab?

Du kan se dit årsregnskab på Erhvervsstyrelsens hjemmeside. Her kan du også læse og tilgå andre virksomheders regnskaber. Denne hjemmeside har regnskaberne tilgængeligt liggende, hvis du logger ind med NemId for at se nærmere på oplysningerne.

Det er dog også muligt at finde frem til diverse regnskaber på andre hjemmesider, det er dog bare Erhvervsstyrelsens hjemmeside, der er mest udbredt. 

Slår du enten din egen virksomhed eller en anden op på CVR, kan du desuden sammensætte en virksomhedsrapport indeholdende de oplysninger, som du ønsker om det pågældende firma. 

Du kan dermed indhente selskabers årsrapporter, hvis du eksemplevis vil tilgå deres regnskaber, på Det centrale virksomhedsregister, CVR. Det er desuden også muligt at indhente yderligere selskabsoplysninger såsom certifikater eller andre kopier af selskabets indsendte dokumenter.

Se offentlige regnskaber

Så hvis du er optaget af spørgsmålet om, hvor kan jeg se mit årsregnskab, er der altså flere muligheder for at finde frem til det. Hvis du har indsendt dit regnskab, inden regnskabsåret er endt den 31. december, vil det være muligt at finde frem til det på Erhvervsstyrelsens hjemmeside den 30. juni det efterfølgende regnskabsår.

Det vil derfor sige, at der går seks måneder fra dit årsregnskab er indsendt, til det vil fremgå i offentlige, tilgængelige systemer. 

Hvis du finder det svært at forstå, hvordan man gennemskuer et regnskab, kan du tilgå den tilhørende årsrapport, som vil indeholde en redegørelse for firmaets økonomi og aktiviteter. 

Bliv ekspert indenfor bogføring og regnskab

Vil du gerne blive lidt klogere på revisionsbegreber, frister og generel ekspertviden indenfor årsregnskab- og opgør. Vi elsker at dele ud af vores viden. 

2023 årsregnskab skabelon
blog2

blog 2

Enkeltmandsvirksomhed

blog1

blog 1

Enkeltmandsvirksomhed