Support fra 9 – 22

Hvor kan jeg se mit årsregnskab? Offentlige regnskaber

Hvis du ønsker at tilgå dit årsregnskab for at se, hvorledes det ligger offentligt tilgængeligt, kan du sagtens finde frem til det. Det er op til Erhvervsstyrelsen, som netop administrerer regnskabsloven, at forbedre eventuelle ændringer og forslag af denne.

Det er derfor også Erhvervssstyrelsen, som vejleder om regnskabsloven, hvis du, som virksomhedsejer, måtte have behov for dette. Styrelsen er derfor også ansvarlig for at offentliggøre virksomheders årsrapporter. 

hvor kan jeg se mit aarsregnskab
hvor kan jeg se mit aarsregnskab content

Hvor kan jeg se mit årsregnskab?

Du kan se dit årsregnskab på Erhvervsstyrelsens hjemmeside. Her kan du også læse og tilgå andre virksomheders regnskaber. Denne hjemmeside har regnskaberne tilgængeligt liggende, hvis du logger ind med NemId for at se nærmere på oplysningerne.

Det er dog også muligt at finde frem til diverse regnskaber på andre hjemmesider, det er dog bare Erhvervsstyrelsens hjemmeside, der er mest udbredt. 

Slår du enten din egen virksomhed eller en anden op på CVR, kan du desuden sammensætte en virksomhedsrapport indeholdende de oplysninger, som du ønsker om det pågældende firma. 

Du kan dermed indhente selskabers årsrapporter, hvis du eksemplevis vil tilgå deres regnskaber, på Det centrale virksomhedsregister, CVR. Det er desuden også muligt at indhente yderligere selskabsoplysninger såsom certifikater eller andre kopier af selskabets indsendte dokumenter.

Se offentlige regnskaber

Så hvis du er optaget af spørgsmålet om, hvor kan jeg se mit årsregnskab, er der altså flere muligheder for at finde frem til det. Hvis du har indsendt dit regnskab, inden regnskabsåret er endt den 31. december, vil det være muligt at finde frem til det på Erhvervsstyrelsens hjemmeside den 30. juni det efterfølgende regnskabsår.

Det vil derfor sige, at der går seks måneder fra dit årsregnskab er indsendt, til det vil fremgå i offentlige, tilgængelige systemer. 

Hvis du finder det svært at forstå, hvordan man gennemskuer et regnskab, kan du tilgå den tilhørende årsrapport, som vil indeholde en redegørelse for firmaets økonomi og aktiviteter. 

Bliv ekspert indenfor bogføring og regnskab

Vil du gerne blive lidt klogere på revisionsbegreber, frister og generel ekspertviden indenfor årsregnskab- og opgør. Vi elsker at dele ud af vores viden. 

2023 årsregnskab skabelon
blog2

blog 2

Enkeltmandsvirksomhed

blog1

blog 1

Enkeltmandsvirksomhed

Hvilke regler er der forbundet med offentlige regnskaber?

Hvis du ikke er ekspert inden for emnet om offentlige regnskaber, eller regnskaber generelt, så er du kommet til det rette sted. Når man som virksomhedsejer skal offentliggøre sit årsregnskab, så er der også en række regler forbundet hertil. Man skal holde tungen lige i munden når man skal offentliggøre sit regnskab, da der er en del lovgivning bagved. 

Forholdene og reglerne, når man skal opgive sit årsregnskab, afhænger af flere ting, herunder er der bestemte bogføringsregler og regler vedrørende revisorernes position i forbindelse med udarbejdelsen. 

Når man skal lave offentlige årsregnskaber kan man nemt miste overblikket, hvis man ikke er vant til at sidde med diverse tal og oversigter. Det kan derfor være en fordel at få professionelle rådgivere til at kigge på det, og hjælpe dig ved udarbejdelsen af dit offentlige årsregnskab.

Effektiv og professionel vejledning

De opgivet regler er eksisterende for alle, herunder både virksomhedsejere og ikke virksomhedsejere, på Erhvervsstyrelsens egen platform. Men finder du det stadig udfordrende at finde rundt i de forskellige regler, og de forhold man skal tage hensyn til når man laver et offentligt årsregnskab? Så kan det være til gavn for både dig, og din virksomhed at få den ønskede vejledning, så du nemt kan indsende, samt offentliggøre dit regnskab. 

Du kan på denne måde få en bredere indsigt i, hvad det vil sige at skabe et årsregnskab, og blive godt pakket ind til næste års regnskabs-offentliggørelse. 

FAQ

Hvem offentliggøre mit årsregnskab?
Når du er færdig med dit årsregnskab, skal du indsende det til Erhvervsstyrelsen. Gennem dem er det muligt at få offentliggjort dit årsregnskab, så både du og dine omgivelser kan se det.

Er det svært at lave et offentligt årsregnskab?

Det kan være vanskeligt, hvis man ikke er vant til at lave et årsregnskab, og ikke helt er ekspert på de forskellige områder, så kan du benytte en revisor eller en rådgiver. Med en revisor er det vedkommende der kommer til at arbejde med din virksomheds regnskab.

Hvor kan jeg finde informationer om offentlige årsregnskaber?

Du kan finde information flere steder, når du er nysgerrig på årsregnskaber og det at gøre dem offentlige. Du kan finde diverse informationer hos Erhvervsstyrelsen, men også på Årsregnskab.dk

Hvor jeg finde hjælp, når jeg skal lave mit årsregnskab?

Når du skal lave dit årsregnskab, så kan du finde revisorer der kan gavne dig under forløbet. Du kan finde din ønskede revisor hos Årsregnskaber.dk, hvor du kan få informationer om hvordan de forskellige områder skal gribes an.

 

Vi samarbejder med flere virksomheder. Læs fx. om Markise montering her.

Bestil årsregnskab til