Support fra 9 – 22

Gratis skabelon så du kan lave faktura

Piet Stampe

11. november 2022

Årsregnskab guide

Gratis skabelon til at lave faktura

Hvad er en faktura og hvilke krav er der til sådan?

En faktura er et dokument, som bruges af virksomheder. Det kaldes også for en regning.

 Har du f.eks. en fysisk forretning eller lignende, vil du typisk have et kassesystem, og kvitteringer og afregninger herfra, fremfor at udskrive en til hver kunde.

Hvis du som privatperson for eksempel har haft en tømrer ude for at sætte nye vinduer i dit hus, vil du modtage en faktura, når opgaven er løst. På fakturaen kan du se, hvor meget du skal betale for dine nye vinduer, og hvor du skal sende pengene hen. På fakturaen vil det også være specificeret hvor stort et beløb, der er gået til henholdsvis arbejdsløn og materialer.

Hvad skal en faktura indeholde?

Der er også en række krav til hvilke oplysninger, som en faktura skal indeholde:

  • Fakturanummer
  • Dato
  • Købers navn og adresse
  • Din virksomheds CVR-nummer, navn og adresse
  • Specifikation af varer, antal og pris
  • Momsbeløb

Hvis du ønsker at læse endnu mere om hvad en faktura skal indeholde, så har vi også skrevet et indlæg om netop det – læs indlægget her.

Det er ikke et krav, men fakturaen bør typisk også indeholde dine bankoplysninger, så kunderne ved, hvor de skal betale pengene. Den placeres typisk nederst på fakturaren – hvis du har oprettet en beholdning i Dinero, tilføjes den automatisk nederst på din faktura sammen med blandt andet betalingsbetingelser. 

Du har også mulighed for at gøre det endnu nemmere at betale dine fakturaer fra Dinero med MobilePay Invoice.

Download vores skabelon til faktura

En faktura er et dokument, som bruges af virksomheder. Det kaldes også for en regning. Har du f.eks. en fysisk forretning eller lignende, vil du typisk have et kassesystem, og kvitteringer og afregninger herfra, fremfor at udskrive en til hver kunde.

Hvis du som privatperson for eksempel har haft en tømrer ude for at sætte nye vinduer i dit hus, vil du modtage en faktura, når opgaven er løst. På fakturaen kan du se, hvor meget du skal betale for dine nye vinduer, og hvor du skal sende pengene hen. På fakturaen vil det også være specificeret hvor stort et beløb, der er gået til henholdsvis arbejdsløn og materialer.

blog1

Eksperter med +25 års erfaring i årsregnskab

Bestil årsregnskab til