Support fra 9 – 16

Kan jeg selv lave mit eget årsregnskab? Kend reglerne

Når man opstarter og registrerer en virksomhed, så er der visse regler, som skal overholdes under alle omstændigheder. Her er det især også vigtigt at kende til diverse frister, krav og pligter, som du, som virksomhedsejer, har.

Hvert år skal der indberettes en årsrapport, der angiver, hvordan virksomhedens år har set ud, herunder et årsregnskab, der angiver de aktiver og passiver, samt indtægter og udgifter, som virksomheden har haft, i løbet af det foregående regnskabsår.

kan-jeg-selv-lave-mit-eget-aarsregnskab-content

Kan jeg selv lave mit årsregnskab?

Ja, du kan sagtens selv lave dit eget årsregnskab. Du har dog pligt til, med visse undtagelser, at sende dit regnskab til revidering hos en revisor, som vil give det sit blåstempel, hvis tingene ser ud til at være i orden. Derfor bør du også have styr på tingene, inden du går i gang med at lave dit eget årsregnskab.

Det vil klart være nemmest at outsource revisionsarbejdet til nogle, der er godkendte til det og som ved, hvad de laver, men du kan sagtens selv lave dit eget årsregnskab. Godkendes dit årsregnskab ikke, når det kommer igennem revisorens kontrol, vil det ikke som sådan blive afvist og blive ugyldiggjort, men det vil ikke få den godkendelse og det stempel, som revisoren giver.

Særlige regler og forbehold

Er du ejer af en enkeltmandsvirksomhed, vil der ikke være pligt til at indberette et årsregnskab, men der vil være et krav til, at der holdes regnskab over virksomhedens balance og bevægelser.

Dette regnskab skal til enhver tid kunne vises frem, hvis Erhvervsstyrelsen kommer forbi. Derfor er det da også en god ide at lave sit eget årsregnskab for netop at have tingene i orden fra starten af.

Læs her mere om enkelmandsvirksomheder og årsregnskab, hvis du vil vide mere.

Bliv ekspert indenfor bogføring og regnskab

Vil du gerne blive lidt klogere på revisionsbegreber, frister og generel ekspertviden indenfor årsregnskab- og opgør. Vi elsker at dele ud af vores viden. 

blog2

blog 2

Enkeltmandsvirksomhed

blog1

blog 1

Enkeltmandsvirksomhed

Bestil årsregnskab til