Support fra 9 – 22

Balance regnskab - Lær mere om balancen i regnskabet

Vil du vide mere om balancen i regnskab, så er du havnet det helt rette sted. En balance er nemlig en rigtig vigtig del af regnskabet for både private som virksomheder. Derfor er det også en god ting at have styr på.

I det følgende vil vi komme med en grundlæggende gennemgang af konceptet, så du kan føle dig klædt på til at springe ud i selv at lave en balance i dit regnskab. Vi kommer også med et eksempel, så du kan få et overblik over, hvordan det bør opstilles, hvilke poster, der kan indgå og meget mere.

Balance regnskab

Mette Løvheim Hansen

Revisor | HD(R)

Derfor er det vigtigt at kende til

Det grundlæggende formål med balancen i et regnskab, er at give regnskabsbrugeren, dette kan både være revisoren, interessenten eller en anden vigtig aktør, som begår sig med regnskaber, et overblik over de aktiver og passiver, som er gået ind og ud af regnskabet i løbet af regnskabsperioden. Dette vil typisk omtales som regnskabsåret.

Dog kan et regnskab også sagtens gælde for en kortere periode, alt afhængigt af, hvad formålet med din balance og dit regnskab er.

Ethvert årsregnskab for en virksomhed skal indeholde en balance. Dette er et must, og en helt basal del af det overblik, som regnskabet giver.

Balance regnskab eksempel

Hvad er balance i et regnskab?

Helt grundlæggende, så er balancen, som nævnt, et overblik over de passiver, det vil sige blandt andet gældsforpligtelser mm., og de aktiver, det vil sige tilgodehavender, lager, kapital mm., som virksomheden har.

Når du laver et balance regnskab, vil du således sætte de penge, du skylder eller har brugt, op imod de penge eller andre aktiver, du har på lager, besidder eller har til gode et sted. Denne opstilling i regnskabet skal altid være i balance, for at man har et sundt regnskab.

På passivsiden vil der også indgå den egenkapital, som virksomheden har. Egenkapitalen er et udtryk for virksomhedens værdi. Det dækker over virksomhedens gæld til ejeren. Egenkapitalen vil altid kunne findes ved at trække gælden fra virksomhedens aktiver. 

Få styr på dit balance regnskab

Har du svært ved at finde ud af, hvordan du skal lave dit balance regnskab, så kan det være en god ide at søge professionel hjælp. Hos Årsregnskabet er vi eksperter i regnskaber, og derfor vil vi helt sikkert også kunne hjælpe dig med dine regnskabsproblemer.


Vi har nemlig udarbejdet over 3.000 årsregnskaber gennem tiden, både til enkeltmandsvirksomheder, større virksomheder og meget mere. Derfor har vi også helt sikkert en god løsning til dig. Alt du skal gøre er at:

Så gennemgår vi din aktiver og passiver og laver en veludarbejdet balance til dit regnskab, som vi også sender til godkendelse. Med dette følger naturligvis også indberetning til Erhvervsstyrelsen og SKAT.

Læs mere om vores services og mere information om os her på siden, hvis du vil vide mere.

Bliv ekspert indenfor bogføring og regnskab

Vil du gerne blive lidt klogere på revisionsbegreber, frister og generel ekspertviden indenfor årsregnskab- og opgør. Vi elsker at dele ud af vores viden. 

Kompetente konsulenter, rådgivere, jurister og revisorer

Hos Årsregnskabet har vi mange års erfaring med et utal af udfordringer og problematikker inden for alle økonomiske udfordringer og standarder. Vi sidder både jurister, rådgivere og revisorer klar til at løse dine udfordringer eller tjekke dit årsregnskab i gennem og tilbyde kvalitetsløsninger.

Udover hjælp til årsregnskab og årsrapport, sidder vores team klar til at hjælpe med alt fra ejendomshandler, udarbejdelse af skøder og ejeraftaler, testamenter, ægtepagter og til alverdens kontrakter, selvangivelser og rådgivning om opstart af virksomhed inden for både anpartsselskaber, holdingselsskaber og enkeltmandsvirksomheder. 

Du kan her på vores side læse meget mere om vores ydelser, samt hvilke kvalitetsløsninger vi tilbyder.

blog2

blog 2

Enkeltmandsvirksomhed

blog1

blog 1

Enkeltmandsvirksomhed

Bestil årsregnskab til