Indberet årsregnskab - Indberetning af regnskab og skat

Hvad end det er første gang, at du skal indberette din virksomheds årsregnskab, eller om du har lavet en indberetning mange gange, kan det altid være en en fordel med lidt hjælp til gennemgang. Indberet jeres årsregnskab på rette måde med vores assistance.

Hvorfor skal man indberette sit årsregnkab?

Enhver erhvervsdrivende virksomhed skal holde styr på regnskabet, og dette gøres nemmest ved at lave en optegnelse eller afrapportering årligt. I denne afrapportering indgår typisk et overblik over virksomhedens økonomi, som angiver indtægter og udgifter, samt andre faktorer, som kan være afgørende for virksomhedens resultat.

Årsregnskabet bruges til at oplyse blandt andet SKAT og Erhvervsstyrelsen om virksomhedens under- og overskud, samt årets økonomiske aktiviteter.

Korrekt indberetning af årsregnskabet

Når du laver indberetning af et årsregnskab, er det vigtigt, at både regler og frister overholdes. Det er desuden vigtigt at være opmærksom på den regnskabsklasse, virksomheden befinder sig i, da dette har afgørende betydning for, hvad der skal indgå i regnskabet.

Et årsregnskab, også ofte omtalt i forbindelse med årsrapporten, skal i nogle tilfælde påtegnes og revideres af en revisor. Dette er særligt gældende, hvis det omhandler en større virksomhed. Her er det lovpligtigt med indberetning af årsregnskab for at undgå sanktioner. Indberet derfor virksomhedens årsregnskab inden for fristen for at undgå afgifter eller tvangsopløsning.

Selvom det, for nogle virksomhedstyper, ikke er nødvendigt eller lovpligtigt med indberetning af regnskab, kan det alligevel være en fordel at lave et årsregnskab. Dette gælder eksempelvis enkeltmandsvirksomheder.

Et regnskab for en enkeltmandsvirksomhed er en god idé, da det vil give virksomheden en bedre position, hvis SKAT skulle komme og banke på døren, eller hvis interessenter eller investorer ønsker at tage et kig på dette.

Indberet virksomhedens årsregnskab, hvis det det er én af følgende typer af virksomheder: anpartsselskab, aktieselskab, interessentskabe, partnerselskab, erhvervsdrivende fond, kommanditselskab, europæisk andelsselskab, medarbejderinvesteringsselskab, eller det er en virksomhed med begrænset ansvar. Du kan læse mere herom hos Erhvervsstyrelsen.

Lad os hjælpe dig

Indberet dit årsregnskab gennem Årsregnskabet. Vi kan hjælpe med både indberetning, selvangivelser og årsregnskaber med vores erfarne team af specialiserede jurister og revisorer.

Med vores hjælp kan du få orden i regnskabet hurtigt, effektivt og sikkert. Alt du skal gøre er:

  1. At oprette en bruger på Årsregnskab.dk med virksomhedens navn, CVR nummer og andre relevante oplysninger.
  2. At bestille et årsregnskab, som vores revisorer gennemser og reviderer.
Herefter sker følgende:

  1. Du vil blive kontaktet, når virksomhedens oplysninger og andre forhold er gennemgået, så der kan aftales yderligere om forløbet.
  2. Når alt er på plads med oplysninger, og du har udfærdiget en saldobalance, vil en revisor fra Årsregnskabet udarbejde et årsregnskab og relevante nøgletal, som vi tilsender dig inden for 10 hverdage, som du godkender og eller kommenterer på.
  3. Indberet herefter årsregnskabet til SKAT og Erhvervsstyrelsen. Dette hjælper vi også gerne med, herunder både med formater m.m.
Vi har gjort det nemt at oprette sig og få adgang til vores ydelser, så årsregnskabet ikke skal være en hovedpine, men noget, der nemt og hurtigt kan ordnes og sendes af sted til indberetning.

Kom i kontakt med os

Kunne du tænke dig personlig hjælp til indberetning af dit årsregnskab, eller anden konsulenthjælp, så kan du med fordel kontakte os på +45 44 222 500, eller du kan skrive en mail til os på: support@aarsregnskab.dk.

Du er også mere end velkommen til at komme forbi til en uforpligtende snak på vores kontor i Pilestræde i København.